Lichtkinderen de nieuwetijdskinderen van nu

Wat zijn de verschillen tussen de ouderen en nieuwetijdskinderen?

Oudere geboren in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw noem ik  “oude zielen “ Deze mensen hebben zich aangepast en de ziel heeft zich terug getrokken. Het was meer overleven. De mensen uit de jaren 50 en later  noem ik de  “tussen tijd zielen “. Ze hebben zich een stuk aangepast. Hun Ziel heeft zich niet terug getrokken en gaat zich op een gegeven moment manifesteren. De Ziel wil zich weer gaan uitdrukken. Vanaf de jaren 90 worden veel  nieuwetijds kinderen geboren. Zij passen zich steeds minder aan, bij hen komt de ontwikkeling van de Ziel steeds meer centraal te staan. Deze Zielen willen niet meer vanuit afgescheidenheid leven maar vanuit eenheid.

Veel van ons zijn de  verbinding met de bron  kwijtgeraakt, daarom horen  wij vaak de boodschap van onze kinderen niet meer.  Iedereen op aarde heeft een boodschap. Iedereen kent het gevoel dat je als kind niet gehoord en gezien werd. Dat men niet zag wie je werkelijk bent.  En juist daar ligt onze pijn. Een voorbeeld van een boodschap van een  kind  van ongeveer 6 jaar oud. Hij kan niet helemaal mee op school er wordt te veel van hem gevraagd en gaat naar een aangepaste school, de boodschap die hij ons gaf was  ‘alstublieft laten wij het  simpel houden’.
Gelukkig veranderen we wel, Steeds meer mensen worden wakker en willen het anders. Eigenlijk zijn wij allemaal (hoog)gevoelig maar door onze trauma’s, oertrauma’s en zielensplitsingen zijn wij ons gaan afsluiten voor de bron. Er hangt als het ware een dikke sluier om ons heen.  Nu hebben de oude energieën zich flink teruggetrokken en dalen er al lange tijd hogere energieën op de aarde in. Steeds meer mensen worden zich nu bewust van hun (hoog)gevoeligheid, maar  ook van hun opgedane trauma’s .       

Lichtkinderen

De laatste jaren komen er ook andere nieuwetijdskinderen. Dit  zijn lichtkinderen die van andere sterrenstelsels komen.  Zij werken sterk vanuit hun hart en vanuit het ‘eenheidsbewustzijn’  en brengen  liefde , vrede en eenheid in de harten van mensen. Zij raken ons. Ze zullen ons raken om waarachtig te worden, om weer in verbinding te komen met wie we echt zijn.  Ze zullen heel duidelijk zijn en direct de kern, de waarheid raken. Voor mij voelt het als of je een duwtje in je rug krijgt. Net of je er nu niet meer onderuit kunt komen.  Deze lichtkinderen dragen niet meer de zware oude pijnen van de mensheid met zich mee, ze zijn ook vrij van karma. Het kan zijn dat als ze mensen in hun hart raken dat oude pijnen zichtbaar worden en om transformatie vragen.

Deze Lichtkinderen hebben ook kenmerken van de oudere nieuwtijdskinderen zoals: 

  • lichter zijn,  een lichte energie om zich heen hebben,
  • een sterk intuïtief bewustzijn, ontvankelijk zijn voor energieën die niet iedereen kan waarnemen,
  • hoog gevoelig voor prikkels van buitenaf zoals harde geluiden, drukke omgeving,
  • ze voelen sterk stemmingen, emoties en energieën uit hun omgeving,
  • eigenwijsheid, spirituele  en geestelijke talenten,
  • leergierig, anders willen leren,
  • herinneringen aan vorig levens,
  • een grote liefde voor dieren, natuur en de planeet,
  • sommige kinderen slapen weinig . 

Deze lichtkinderen hebben grote moeite met strengheid, ego strijd, hardheid en macht. Ze begrijpen deze maatschappij die wij hebben gecreëerd niet. Zij hebben een erg sterk rechtsvaardigheidsgevoel. Hebben moeite met mensen die zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn.  Ze vragen ons om echt in verbinding te komen met onszelf en vandaar uit met de buitenwereld. Helaas is dat in onze maatschappij ver te zoeken. We denken vaak dat wij in contact zijn maar zijn dat vaak alleen met ons hoofd en dat is niet werkelijk in verbinding staan. De vernieuwing staat eigenlijk al voor onze deur maar het is voor ons zo moeilijk om ons vertrouwde leven en onze zekerheden los te laten. Dat is wat deze kinderen ons laten zien.  

Lichtkinderen denken snel omdat de prikkeloverdracht in hun centraal zenuwstelsel sneller gaat, zij hebben meer tijd,  ruimte en rust nodig  om al die prikkels te verwerken.  Ze zullen in hun leven moeten leren welke prikkels er binnengelaten kunnen worden en welke niet. Al heel veel kinderen in onze samenleving denken beeldend. Deze kinderen hebben steeds meer een soort beeldscherm in hun hoofd waarop alles binnen komt in woord en beeld.

Leren op individueel niveau

Ieder kind is leergierig en intelligent, ieder op zijn eigen vlak.  Ze vragen dan ook individueel te kijken waar hun ontwikkeling  ligt en wat ze nu willen leren. Oude stukken die niet meer van deze tijd zijn en die nog steeds in het onderwijssysteem zijn opgenomen pakken ze waarschijnlijk  niet op. Belangrijk is ook dat onderwijs op een speelse manier gebracht wordt en er geen prestatiedruk opgelegd wordt. Werken in kleine groepen is beter , dan is er genoeg individuele aandacht. Er zijn ook kinderen die het eigenlijk beter weten dan de onderwijzers en dat willen vertellen. Het zou fijn zijn wanneer daar meer ruimte voor komt binnen het onderwijs.  Dan wordt het leerzaam voor beide kanten .   

Voeding en hoog gevoeligheid

Door hun hoog gevoeligheid en een andere fysieke gesteldheid  kunnen lichtkinderen  allergisch zijn voor onze voeding. Ik denk dan aan o.a. gluten, tarwe, lactose en suiker . Ze zullen zelf aangeven wat ze wel en niet willen eten. De reactie op reguliere medicatie kan ook anders zijn. Van kinderen met autisme  is dat al bekend.  In onze maatschappij worden kinderen al op jonge leeftijd bloot gesteld aan teveel prikkels. Daardoor is er te weinig echte rust en leren de kinderen niet om hun eigen rust te pakken.  Bijvoorbeeld een moeder neemt  haar baby mee naar haar werk. De baby moet slapen terwijl de radio aanstaat en er druk gepraat wordt. Deze baby sliep  al snel  ‘s nachts  niet meer omdat het te stil was. Zo’n kind kan zich daardoor moeilijk in haar of zijn  eigen rust komen en  zich onveilig  voelen wat later tot  klachten kan leiden.  Deze kinderen reageren sterk op de onbewuste pijnen en boodschappen van hun ouders en  zullen als eerste het gaan spiegelen,  wanneer de boodschap niet overkomt,  kunnen  ze zich gaan terug trekken of  zich gaan afsluiten.   

Het is wel duidelijk dat deze kinderen  het heel moeilijk hebben in onze maatschappij. Onze maatschappij is niet afgestemd op deze kinderen en er wordt teveel van hen gevraagd. Op jonge leeftijd blootgesteld aan teveel prikkels kan snel tot ontsporingen leiden.  We ervaren het zelf wanneer er veel van ons gevraagd wordt. Er is minder tijd  voor elkaar, alles moet doorgaan. We nemen vaak te weinig tijd om echt naar onze binnenwereld te gaan en te kijken wat er in ons leeft.  Daarnaast hebben Lichtkinderen veel  moeite om hun hoge energie te centreren in hun lichaam.  Eigenlijk is het niet gek dat deze kinderen snel last hebben van spanningen, snel afgeleid zijn, moeilijk kunnen concentreren en verward raken.  Ze kunnen zich terugtrekken en afsluiten of juist heel druk worden (ADHD).  Ze kunnen hun licht verliezen of teveel meegaan met een ander en zichzelf helemaal verliezen. 

Wat hebben lichtkinderen nodig?

Liefde,  werkelijke aandacht, rust en zo min mogelijk prikkels.  Juist voor deze kinderen zijn duidelijke grenzen belangrijk, dit geeft veiligheid en rust.  Ze willen antwoorden maar accepteren allen de waarheid. Ze hebben ondersteuning nodig in wie ze zijn en aarding omdat hun energie gecentreerd moet worden in hun lichaam. Pas dan kunnen ze beter bij zichzelf en bij hun hun eigen rustpunt komen.

Anneke Costermans          www.zielester.nl